Cristina Gómez

Ir abajo

Cristina Gómez

Missatge  Admin el Dv Nov 07, 2008 1:34 am

Cristina Gómez
Paret de l'aeri
Via Cristina Gómez García
300 M MD+ (V+/6a Obl)

• Semiequipada amb parabolts excepte espits a L5 per no confondre's amb la Fraggel, i quan es pot confondre amb la Easy (protecció de factor 2 a les sortides de les R)
• Fàcil de seguir per les abundants xapes
• Artificial apurable en lliure (excepte desplom L4)
• La via comença a una filera de parabolts a uns 10 m a l'esq de la Easy Rider

Descripció de la via:

L1 (45m) : serpentejant per la placa; segurament caldrà fer us dels pedals si no surten tots els passos en lliure; arribem a la R1 de la Easy Rider i la passem de llarg superant el díedre per la dreta (Ae) per restablir-nos a la placa per on va la Fraguel rock. Compte a posar express llargues per minimitzar el fregament.

L2 (40m): Sortim cap a l’esquerra i després anem recte amunt per placa (5+/ 6a) per a anar a superar dos petits desploms (Ae); cal autoprotegir un tram de 4+ a uns forats grans on entren friends diversos. Passem al costat de la R-2 de la Fraguel i seguim uns metres amunt a muntar la R a una repisa molt còmoda.

L3 (35m): Sortida de 5+ (no obligada), tram de serpenteig per la placa. No passa de 5/5+; en un pas s’ha de protegir amb friend. Al final del llarg superem un desplomet (5è). Abans d’entrar a la R es pot posar una alondra a una arrel.

L4 (30m): Sortida en 3/4 anem a cercar un “bony” a l’esquerra (pitó de la nostra via); flaquegem a l’esquerra a cercar el mur una mica terrós que ens porta cap al desplom (protegir amb friend); superem l’espectacular desplom amb xapes molt juntes. -Plaqueta que ens recorda que estem a la via de Cristina GG-. R comuna amb la Fraguel.

L5 (20m): Llarg curt de transició (passos de 5è) seguim els primers parabolts de la Fraguel i quan veiem espits, seguim recte per ells (la Fraguel se'n va cap a l’esquerra). Es poden posar friends. R comuna amb la Easy Rider.

L6 (45m): Sortim a la placa de la dreta seguint filera d’espits, cap el fons de la canal; dins un arbre, que és la R6; (passos de 5è).

L7 (40m): Pugem a l’arbre i seguim la filera de parabolts (artificial a lliberar ¿?; en algun tram la roca és mediocre. Sortida del pedaleig en 4+. Recuperar cintes de tant en tant o ens quedarem sense abans d'acabar el llarg.

L8 (45m): Sortim amb tendència cap a l’esq; passem la R de la Reencuentros i tirem recte i després a la dreta; la roca no es massa bona i superem el darrer obstacle protegint-lo amb un friend. Ull amb les roques soltes a partir d'aquí. R al terra amb 2 parabolts, a uns 5 m en direcció als arbres (passos aïllats de 5è).

Descens:
Caminar recte amunt fins que es pugui (paret), seguir per l'esquerra a tocar de paret (emboscat) fins aprop de l'heliport. Pujar cap les antenes i resta de la baixada com per les altres vies.

Material:
L'habitual. 17 cintes express, camalots 0,5 /0,75/1 i aliens: blau. verd, groc i vermell

Via oberta des de sota els dies 28,29,30,31 de juliol i 1, 21,22 i 24 d’agost, pels escaladors de Cordada AE.

Admin
Admin

Nombre de missatges : 419
Data d'inscripció : 04/11/2008

Veure perfil de l'usuari http://totmuntanya.foro-gratuito.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum